dinsdag 29 januari 2008

Zwemkapje oh zo chique!




Grappig deze nieuwe vintage style zwemkapjes...die passen weer goed bij je vintage badpak!

maandag 28 januari 2008

Shoppen in 60's London



Te gek filmpje van de meeste bizarre boutique cultuur allertijden; de 60's in Londen. Echte super tof, maar waar zijn al die kleden nu...snik snik

zondag 27 januari 2008

Glamour and surfing



Ik ben al een beetje in de spirit van de zomer aan het komen ondanks dat het buiten nog aardig fris is. Om te zorgen dat je zeker bent van een super toffe vintage strandoutfit moet je de site glamoursurf in de gaten houden! Gespecialiseerd in vintage bikini's met name jaren 40 & 50 zijn ze een must have in de bookmarklijst van een ware vintage fashionista!

zaterdag 26 januari 2008

Bettie Page Clothing



Ik had jullie deze site eerder moeten laten zien had ik het geweten...Echte voor de liefhebber van 50's style jurken, super gave retro jurken. Misschien geen vintage maar zeker the next best thing!

huwelijkstaart poppetjes uit de jaren 40



Wow ik vond deze post op Lulu's vintage blog en die heb ik even gestolen. Het zijn poppetjes voor op je bruidstaart uit de jaren 40. Met de hand gemaakt natuurlijk, zijn ze niet fantastisch. Je kan er nog meer zien hier

donderdag 17 januari 2008

Vintage Brillen wow!




Ik vond deze super winkel voor vintage brillen echt tof!

zaterdag 12 januari 2008

The New Look


De ‘new look’ van Christian Dior
Na de ellende van de oorlog was er in West-Europa behoefte aan luxe en romantiek. De Parijse modeontwerper Christian Dior (1905-1957) voelde dat haarfijn aan.
Het model toonde in 1948 deze bloes van zwaar velours en een wijde rok van taftzijde.
[klik voor vergroting]
In de lente van 1947 introduceerde hij de New Look, een elegante kledinglijn in zandlopervorm. De geaccentueerde boezem, de wespentaille en de zeer wijde rok waren geïnspireerd op de mode van omstreeks 1900.

Er was veel kritiek op (vooral wegens de enorme hoeveelheden benodigde stof in deze tijd van schaarste) maar die moest het uiteindelijk toch afleggen tegen de gretigheid waarmee de nieuwe mode werd ontvangen.

In de confectie-industrie hield de New Look het vol tot in de jaren vijftig. Wel werd de rok korter en uiteindelijk gecombineerd met de petticoat. Je kon er zwierig in dansen op de nieuwste muziek.

De New Look paste ook in het nieuwe schoonheidsideaal van Hollywood. Met behulp van puntige bh’s, step-ins en corseletten kreeg het vrouwelijke bovenlijf de voorgeschreven vorm, daarbij geholpen door beugels, baleinen, schuimrubber stiksels en het nieuwe elastische lastex. (van http://www.20eeuwennederland.nl)

Hier is nog een heel tof filmpje over "The New Look"

woensdag 9 januari 2008

We love Blondie!


“I feel one of the things I brought to rock and roll was that sort of movie star glamour and image, and that's what always fascinated me. I always wanted to be that blonde, glowing woman on film, and it was sort of automatically thrown at my feet -- and I went with it.”
Debbie Harry

maandag 7 januari 2008

Jem theme song!



Een tijdje terug had ik het over Jem & the Holograms mijn lievelings tv programma uit de jaren 80. Hun kleding, de muziek alles is goed en kan ook gewoon nu weer. Nu voor de echte liefhebber hun theme song!....dan zal ik stoppen...denk ik :)

André Courrèges 60's show




Courrèges fantastisch, te gek, nostalgie, nog steeds zo goed!!!!

zaterdag 5 januari 2008

crazy cool jacket!


Zit ik gewoon even onschuldig te surfen zie ik deze te gekke jas bij I love vintage! Je bent net een spion met deze jas:) Als het je maat is moet je die toch hebben en maar 49.95!!!!!

donderdag 3 januari 2008

I love Bakeliet



Ik ben een groot fan van bakeliet en oud plastic. Ooit in mijn vorige winkeltje kwam een man binnen die helemaal bezeten was van bakeliet, sindsdien ben ik er op aan het letten en heb ik ook een grote liefde voor dit materiaal. Het is zo hard, maar heeft de mooiste kleuren en er is werkelijk van alles in gemaakt; deurknoppen, wekkertjes, en natuurlijk heel veel sieraden! Hier is een veiling van een schattige honden pinnetje of een mooie polkadot armband.
Plastic Fantastic een een site die helemaal gaat over bakeliet en oud plastic sieraden dus als het jou ook gegrepen heeft sla dan je slag! :)