vrijdag 28 maart 2008

Sugar Sugar



Ik vond onlangs deze "nieuwe" online vintage winkel. Op een leuke manier gepresenteerd en ook echt leuke items. De moeite waard dus bij Sugar Sugar!

Is het nu echt zo anders?





Met dank aan vintage ad's

donderdag 27 maart 2008

Kinderen voor Kinderen Make-Up


Mijn vriendinnetje Reineke stuurde me dit toe! WOW best eng en herkenbaar...ook vreemd dat deze kleding nu gewoon weer kan:) Die roze plaat met Make-Up erop is wel heel goed toch...hihi

woensdag 26 maart 2008

Doe Het Zelf!



Soms zie je de perfecte vintage jurk maar dan is die er niet meer in jouw maat. Dit is mij al zo vaak overkomen en het is elke keer weer balen. Een telefoon verbinding met een boetiek uit de jaren 50 voor een andere maat is jammer genoeg nog niet uitgevonden. Er is echter een oplossing. Stap 1: Ga naar de markt en zoek mooie vintage lappen, die liggen vaak tussen de vintage kleding op hopen. Zo niet ga naar de markt en zoek mooie stoffen die een vintage uitstraling hebben. Stap 2: ga naar de volgende websites en zoek het patroon dat je wilt hebben. Het zijn originele patronen dus het is bijna net zo goed als het origineel:
naaipatronen.nl
So vintage patterns
mom's patterns
stap drie is helaas niet voor iedereen mogelijk maar dat is het maken van de jurk.
tip! als je het zelf niet kan dan heb je misschien nog wel ergens een moeder, tante of vriendin die je wil helpen.
Succes ermee en zo niet dan is het kijken naar de patronen ook leuk!

maandag 24 maart 2008

Vintage adidas


Binnen de markt van vintage spullen zijn er enkele items die nog steeds gigantisch veel geld opleveren. Een voorbeeld hiervan is zo’n beetje alles van adidas. De fascinatie voor jaren 70 sportjasjes, sportbroekjes en natuurlijk zeldzame vintage sportschoenen blijft voortduren. Door deze rage is men bij de grote merken en met name bij adidas een aantal jaar geleden begonnen om vintage modellen opnieuw uit te brengen. Natuurlijk is niets zo leuk als een origineel vintage model. De ontstaansgeschiedenis van adidas is interessant genoeg om even met jullie te delen.
Adidas is een Duits bedrijf dat sportkleding maakt. Het bedrijf is vernoemd naar de oprichter, Adolf (Adi) Dassler, die in 1920 begon met het maken van schoenen in Herzogenaurach, bij Neurenberg in Beieren. In de eerste instantie waren het de twee broertjes Rudolf en Adolf (Adi) Dassler, die samen een schoenen bedrijfje begonnen. De twee kregen ruzie en gingen uit elkaar. Adi begon adidas en Rudolph begon Ruda wat later Puma werdt. Puma en Adidas zijn dus uit één bedrijf ontstaan en het is natuurlijk buitengewoon te noemen dat beide zo succesvol zijn gebleken. Als je meer wilt lezen over de ruzie tussen de broers, er is een boek over geschreven ‘Kwaad Bloed’. Er is ook dit grappige animatie filmpje over Adi Dassler.

zaterdag 22 maart 2008

Vintage Make-Up tips


Bij een goede vintage look hoort natuurlijk ook die perfecte vintage make-up. Volgens mij zijn drie dingen belangrijk bij het maken van een goede 40’s of 50’s look en dat is rode lippenstift, aangezet met lipliner, een wimperkrultang en heel veel zwarte mascara is noodzaak, oh ja en natuurlijk eyeliner, aangebracht vanuit de binnenkant van je oog. Voor nog wat goede vintage make-up tips heb ik voor jullie rondgesurfd. Voor de mod stijl jaren 60 ook wel ‘Cat Eye’ look kan je goede tips vinden bij smashbox, Voor de vroegere stijlen van de jaren 20 en 30 kijk eens hier. Als je dan nog niet genoeg tips hebt is het boek van Dita von Teese een must have. Niet alleen staan hier goede tips in voor make-up en haar, maar het geeft waardevolle informatie over het verzamelen en bewaren van een vintage collectie. Als laatste is er het boek Vintage Face: Period Looks from the 20s, 30s, 40s, & 50s van Angela Bjork (Editor), Daniela Turudich. Veel plezier vanavond voor het uitgaan!

vrijdag 21 maart 2008

eerste Barbie commercial 1959



Tof zeg dit is de eerste echt commercial voor Barbie uit 1959!

donderdag 20 maart 2008

80's t-shirts yeah!




Ik vond deze site vandaag die er opzicht heel cheesy uitziet en ook een heleboel slechte t-shirts verkoopt, maar toch vond ik ook een aantal hele goede shirts. Even zoeken en dan heb je Barbie, mr Men, A-team, Run DMC en natuurlijk de enige echte Care Bear. Toch wel leuk:)

Secrets in Lacestockings


Als je net als ik gek bent op kousen bezoek dan eens de site Secrets in Lace. Buiten een selectie prachtige kousen ook met Europesche hiel is er een speciale Dita von Teese collectie en wie wil er nou niet zo mooi als zij uitzien?

zaterdag 15 maart 2008

Flapper Girl




In de winkel merk ik de laatste tijd een trend voor jaren 20 stijl jurken. Omdat deze jurken zeldzaam zijn en erg duur als je ze wel tegenkomt hebben wij ze niet vaak hangen. De “Flapper Girl” is dus weer helemaal terug. Na de eerste wereld oorlog kwam er meer vrijheid voor vrouwen. De korsetten gingen uit en het silhouet van de vrouw werd natuurlijker. De voorheen strak in korset gehesen vrouwen gingen nu over op lossere jurken met lage taille. Coco Chanel was een voorloper in het produceren en dragen van dit model jurk. Het korte haar in de vorm van een bob, de voorkeur voor smalle heupen en platgedrukte borsten werd deze nieuwe wat jongensachtige ‘look’ een hit.
Flapper Girls werden gezien als losbandig. Ze droegen vaak veel make-up, dronken alcohol, rookten, reden in auto’s, gingen veel uit dansen (met name in een jazz-achtige setting) en voelden zich vrij en sterk rondom mannen.
De eerste keer dat de term “flapper” op deze manier werd gebruikt was in de populaire film “The Flapper” uit 1920 met Olive Thomas.
Jammer genoeg zijn er niet veel van deze jurken beschikbaar, maar als je het goed in de gaten houdt komt er nog wel eens één voorbij op Ebay.

zondag 9 maart 2008

I love Blythe


Een jaar of vijf geleden zag ik in een winkeltje ik Australië een fantastische pop die me direct fascineerde...haar naam was Blythe. Ze heeft ogen die je met een touwtje in vier verschillende kleuren kan veranderen! Ik betaalde de $250 en nam haar mee naar huis. Sindsdien heb ik nog drie zusjes gekocht die allemaal even lief en mooi zijn. Natuurlijk moest ik het verhaal weten achter deze poppen en dat bleek interessanter dan ik dacht:

Blythe is ontstaan in 1972, zij werd toen door Kenner op de markt gebracht maar heeft het helaas maar 1 jaar vol gehouden. De onbegrepen pop met de grote ogen die met een mechanisme 'van kleur' konden veranderen door de ogen opzij te draaien, redde het niet bij het grote publiek. De fotografe Gina Garan heeft voor Blythe's comeback gezorgd. De nieuwe Blythe wordt in licentie geproduceerd door Takara onder de term Neo Blythe. Naast deze nieuwe Blythe worden er nu ook Petite Blythes geproduceerd, deze kleine popjes hebben slaapoogjes en buigbare beentjes.

Ook goed om te weten...als jij toevallig in het enige produktie jaar 1972 zo'n pop hebt gekregen en hebt bewaard je daar nu $2500 voor kan krijgen. Echte Blythe verzamelaars betalen dus de hoofdprijs voor dit speeltje...en waarom ook niet...she's the best!

verkrijgbare boeken Blythe Style en This is Blythe

dinsdag 4 maart 2008

maandag 3 maart 2008

Elite schoenen




De perfecte schoen voor een 50's vintage outfit kan je vinden in Duistland bij Elite. De schoenen zijn redelijk geprijsd voor wat je ervoor krijgt en oh zo Dita von Teese. De Bernie Dexter edities zijn helemaal te gek...vooral die nieuwe zwart rode lak (zie plaatje) wow!

zondag 2 maart 2008

Chanel No. 5




Als liefhebber van vintage moet je bijna wel houden van alles van uit handen kwam van de fantastische en buitengewone Gabrielle ‘Coco’ Chanel. Chanel. No. 5 is één van die projecten waaruit blijkt dat zij meer was dan een slimme zakenvrouw. Ze had veel visie en was enorm innovatief. Zeker de moeite waard om eens een stukje te posten over de geschiedenis van dit mooie flesje.

Het parfum Chanel No. 5 werd in opdracht van de Franse modeontwerpster Gabrielle 'Coco' Chanel gecreëerd door laborant Ernest Beaux. De legende wil dat er verschillende parfums waren gemaakt, en dat Coco zonder aarzelen het vijfde staal uitkoos als eerste geur van het modehuis.

De geur bestaat onder andere uit ylang ylang, oranjebloesem, jasmijn en roos uit Grasse, sandelhout, vetiver, muskus en vanille. Het distilleer proces van jasmijn is en was erg duur. Chanel wilde het duurste parfum ter wereld maken en mede daarom is Jasmijn een belangrijk ingrediënt in No. 5.

Chanel No. 5 was het eerste grote parfum waarin op grote schaal gebruik werd gemaakt van aldehyden als geurstof. Voor aldehyden moesten dames enorm veel van een geur opdoen voordat ze de deur uitgingen of het gedurende de avond opnieuw aanbrengen omdat het niet lang genoeg bleef zitten. "I want to give women an artificial perfume," said Chanel. "Yes, I really do mean artificial, like a dress, something that has been made. I don't want any rose or lily of the valley, I want a perfume that is a composition."

In mei 1921 werd het parfum voor het eerst op de markt gebracht. Eerst gaf Chanel het aan goede vrienden en aan klanten in haar winkel. Ook haar paskamers werden met de lucht besprenkeld. De wereldwijde verspreiding gebeurde door de industriëlen Pierre en Paul Wertheimer. Samen richtten ze in 1924 de Société de parfums Chanel op. Tegenwoordig is het huis nog steeds in handen van de familie Wertheimer.

No. 5 is nog steeds het meest verkochte parfum ter wereld. Bekende fans zijn o.a. Andy Warhol en Marilyn Monroe, die ooit beweerde dat ze in bed niets anders droeg dan Chanel No. 5. In 2003 maakte regisseur Baz Luhrmann een twee minuten durende reclamespot voor het parfum. De Australische actrice Nicole Kidman werd het gezicht van de glamoureuze revival. De reclamespot werd de duurste die ooit is gemaakt en wordt sinds eind 2004 vertoond op televisie en in bioscopen.

De verpakking van No. 5 is mede verantwoordelijk voor het grote succes. Die bestaat uit een eenvoudige, vierkante flacon. De verpakking zorgt ervoor dat de aandacht op het parfum gevestigd blijft en wordt gezien, en beschreven, als tijdloos, authentiek, hedendaags en modern tegelijkertijd.

Oh zo prachtig!