zaterdag 26 april 2008

Red Lips!



vrijdag 25 april 2008

Fong Leng





Ik dacht het leuk was om wat foto’s te laten zien van het werk van Fong Leng. Carla Maria Fong Leng Tsang (Rotterdam, 1938) is een Chinees-Nederlandse modeontwerpster. Haar creaties zijn meestal van zijde met Chinese motieven als panters erop. Haar gewaden waren prachtige kunstwerken van stof. Haar bekendste klant was de excentrieke Mathilde Willink, die stierf in 1977.
In de jaren 70 en 80 was zij bepalend voor het modebeeld in Nederland. De boetiek van Fong Leng begon in de Drugstore op de Nieuwendijk in Amsterdam, maar deze verhuisde al gauw naar de P.C. Hooftstraat, waar ze een trekker werd voor de jetset. Ze had modeshows in o.a. de Beurs van Berlage, het Tropenmuseum, Mirandabad of in haar eigen pand. Haar kleurrijke en uitbundige creaties mochten ook wat kosten. Een Fong Leng kostte al snel tussen de tienduizend en dertigduizend gulden.
De mode van Fong Leng is te bijzonder om vergeten te worden. Hier bij de site van het Scheringa Museum kan je nog meer gewaden van haar bekijken. Te gek die Fong Leng, helemaal fantastisch!
Als je nog meer van haar wil zien en weten dan is er het boek Fong-Leng over Fong-Leng verscheen bij Prometheus (17,95 euro). In 2002 verscheen de documentaire Mathilde Willink Superpoes van Jasmina Fekovic en Eddie van der Velden, met archiefbeelden en interviews, onder andere met Fong Leng en Anton Heyboer. Deze film heb ik onlangs weer eens gezien en dat is echt een aanrader!

woensdag 23 april 2008

Korte mouwen



Ik vond laatst het antwoord op een vraag die me al lang dwarszat. Vaak als je jassen en ook jurken koopt uit de jaren 50 & 60 dan hebben ze net te korte mouwen. Ik dacht dan altijd dat het mij gewoon niet pastte of misschien dat vrouwen vroeger net kortere armen hadden:) Onlangs las ik dus een artikel hierover dat alles verklaart. Vrouwen droegen handschoenen en het was modieus om die een stukje te zien, waardoor de mouwen doorgaans wat korter waren. Zo simpel en logisch, toch had ik er nooit aan gedacht! Gewoon een paar mooie handschoenen kopen dus bij die fantastisch 50's coat...

1950's Fashion Design School Ads van Lulu's vintage blog

Ik bezoek enkele keren per week het blog lulusvintage. Dit keer vond ik daar een hele mooie post die ik even moest stelen om aan jullie te laten zien!



maandag 21 april 2008

TOPSHOP verzend naar NL yes!


vintage geïnspireerd hoedje voor de aankomende lente dagen!

wow deze tas is zo gaaf zo 80's!

niet iedereen is een bond-girl, maar met deze bikini kom je een heel eind...

40's stijl schoenen prachtig, very Mary Jane!

wow wat een toffe armband er zijn meerdere soorten!

De enkele keer dat ik genoeg geld heb voor een weekendje winkelen in Londen, de absolute hoofdstad van vintage, dan breng ik ook altijd even een bezoekje aan Topshop. Het is een grote keten, maar wel echt met leuke dingen. Ze hebben ook een uitgebreide vintage afdeling, alleen is deze helaas niet meer aanwezig op de website. Deze week bereikte het goede nieuws mij dat de winkelketen Topshop nu ook naar Nederland verzend. Ik dacht dat het tijd was eens een post te maken over de vintage geïnspireerde produkten die wij vintage liefhebbers natuurlijk moeten hebben:)

zondag 20 april 2008

The Sartorialist blog




Ik kwam via een ander blog terecht op een blog met de naam 'the sartorialist'. Het is een blog waarbij op straat mensen gefotografeerd worden die een toffe persoonlijke stijl hebben. Ik vond het zelf echt super leuk om doorheen te bladeren, zeker omdat vele outfits combintaies zijn van vintage en contemporary en dat is vaak de leukste manier om vintage te dragen vind ik zelf. Have fun!

vrijdag 18 april 2008

Jayne Mansfield is fabulous!




Op 31 oktober 1957 verrichtte filmdiva Jayne Mansfield tijdens haar bezoek aan Nederland, de aftrap van de wedstrijd Sparta - D.O.S. in Rotterdam.
Foto Spaarnestad Fotoarchief, Haarlem

Het begin van deze scene (zie filmpje boven) van de legendarisch filmster Jayne Mansfield is 1 van mijn favoriete filmmomenten van die periode. Jayne was een fantastische super vrouwelijke pin-up. Leuke weetjes zijn dat Jayne in 1957 Nederland bezocht waar ze de aftrap deed van een wedstrijd in het Sparta stadion. Ook kreeg zij in 1966 een relatie met de Nederlandse schrijvers Jan Cremer

Met eigen ogen kon ik constateren dat er van de roemruchte borstomvang van Miss Mansfield geen centimeter gelogen was, want haar gemoed stak royaal over de punten van haar schoeisel heen, terwijl de mode dat jaar juist héle puntige schoenen dicteerde! Nadat de star, enigszins belemmerd door haar ultra-nauwe kokerrok, op kokette wijze de bal aan het rollen had gebracht en het veld had verlaten, zag zij Sparta na een kwartier weliswaar door Bosselaar met een klimmend schot de leiding nemen, maar vervolgens een ontketend dos, met een waarlijk briljánte Tony van der Linden, die Terlouw alle hoeken van het veld liet zien, maar liefst met 7-1 zegevieren.
(Jules Deelder in Voetbal International, nr. 51/52, jrg. 1982)

donderdag 17 april 2008

Esquire in the 60's






Ik heb van de week een heel tof tweedehands boek gekocht met Esquire covers uit de jaren 60. Die met Andy Warhol in het Campbell's soepblik is mijn absolute favoriet. Als ik deze covers zie en er zitten nog veel meer goede covers in het boek dan ben ik zo blij om te zien dat er echt werd nagedacht over slimme covers die echt ergens over gingen.
De cover van Virna Lisi met het scheerschuim op haar gezicht is zo sterk en zegt zoveel over de visie in een post-feministisch Amerika. Eigenlijk lijkt het of ze toen een betere visie hadden over het weergeven van deze issues dan men nu vaak lijkt te hebben. Sowieso zijn deze covers vooruitstrevend te noemen zeker als je ze plaatst binnen de tijdsgeest. Als je hem dus ooit ergens tegenkomt dan is het zeker een must om mee te nemen (isbn 1-885254-24-5). Terwijl ik liep te struinen tussen de tweedehands boeken zag ik dat ze twee edities hadden liggen van ‘dressing up vintage’ wat 1 van mijn favoriete vintage geschiedenis boeken is. Als je dus in de buurt bent van de Slegte in Rotterdam dan liggen ze bij de tweedehandboeken bij afdeling mode!

woensdag 16 april 2008

The world of glamour!


I love Oscar de la Renta


Voor designerkleding en celebrity kleding is The Frock een prachtige site.


Deze mooie Lanvin jurk is van Vintage Martini


Dit 70's Gucci pak is super cool!


Deze te gekke jas is van mijn favoriete ontwerper Courreges in mijn favoriete winkel Timeless Vixen

Ik dacht dat het vandaag leuk was om eens te kijken in de wereld van de dure vintage. Ik liep laatst in een zijstraat van de Meent in Rotterdam toen ik daar een "nieuwe" vintage winkel vond genaamd Dion. Zij verkopen merk vintage maar meer van de jaren 90 voor zover ik kon zien. Er was helaas niets voor mij bij omdat vintage voor mij begint bij produkten van minimaal 25 jaar oud, maar het zou natuurlijk kunnen dat zo'n winkel zich met de tijd verder specialiseerd en ook oudere designer artikelen gaat verkopen en dat zou helemaal te gek zijn.
Bij veilinghuizen en op Ebay worden jurken van designers volop verkocht voor vaak hoge prijzen. Er zijn ook diverse online winkel die zich hierin hebben gespecialiseerd en ik dacht dat het leuk was om hier eens naar te kijken.
Waar je altijd op moet letten als je iets vintage koopt van een ontwerper is of het de stijl van de ontwerper representeerd. Niet elk ontwerp van elke ontwerper is even sterk en voor mij geld dat ik alleen dingen koop die ik mooi vind en en iets zeggen over de stijl van die ontwerper in die bepaalde periode. Koop niet zomaar alles waar een merkje op staat. Blijft uiteindelijk toch maar hangen in je kast, en die plek heb je hard nodig voor een leuke lange jaren 70 bloemenjurkje die deze zomer de must have zijn!

maandag 14 april 2008

you, me and all of us jazzercisers!

Wie heeft er ooit gehoord van "Jazzercise" dit is een soort van airobic op jazz muziek...heel funkie! Wow soms is you tube gewoon zo goed van het op de hoogte brengen van zeer interessante zaken:)

wat nog raarder is dan dit filmpje is dat het nog steeds bestaat www.jazzercise.com

zaterdag 12 april 2008

de nachtvlinder



Be a caterpillar by day and a butterfly by night. "Nothing could be more comfortable than a caterpillar, and nothing could be more made for love than a butterfly."
Coco Chanel

Ik heb twee boeken gevonden die allebei fantastisch zijn en gaan over de avondjurk. Wie gek is op avondkleding en zich graag 's avonds in prachtige creaties laat zien zijn deze boeken een absolute must! Ze zijn beide te koop in Nederland boek 1 & boek 2.

Nieuwe jurken van Stopstaring!




Yes nieuwe jurken van het fantastische Stopstaring label!

dinsdag 8 april 2008

Grace Jones a vintage hero!



Neem even de tijd om dit helemaal te the downloaden en kijken, altijd weer de moeite waard! Altijd al haar tijd ver vooruit... She's the best!

retro lingerie top 5



Als je net als mij denkt dan ben je gek van de vintage look, maar niet altijd van de geurtjes of het idee dat erachter hangt. Het dragen van een tweedehands jurk (soms zelfs derderhand) vind ik fantastisch, zelfs romantisch. Het dragen van een tweedehands slipje daarentegen, daar heb ik niets mee. Gelukkig zijn er een paar mensen op de markt die zich bekommeren om mensen die zijn zoals ik en ons helpen met de look maar niet the feel:) Het is tijd voor de top 5. Wat grappig is dat de nummers 2 t/m 5 allemaal leuke dingen doen, maar er is niemand zoals de nummer 1 op de lijst What Katie Did. Ik kan er ook niet over ophouden, maar dit is boven alles het allerbeste retro ondergoed merk wat ik ken! De nummer 5 is goed omdat je hier verschillende merken kan kopen en hele toffe slipjes!
1) whatkatiedid.com
2) Lucy B
3) Leg Avenue
4) Mint Siren
5) Babygirl Boutique
Ik hoor het graag als er nog andere tips zijn, maar dat is de top 5 van wat ik ken!

donderdag 3 april 2008

Pin Up



Ik dacht dat dit nog een mooie site was voor de pin-up liefhebber. Hele mooie plaatjes voor veel vintage inspiratie. Mocht je nog een mooie pin-up print willen bestellen kijk dan eens bij allposters.com

vintage geinspireerde hoedjes



Ik had even een paar drukke dagen, maar gelukkig zag ik vandaag weer kans voor een post. Ik vond van de week dit hele leuke hoeden winkeltje van Katie Burley online. Het zijn veel vintage geinspireerde modellen echt heel mooi. Ik heb laatst ook geprobeerd om een hoedje te maken, maar ik geloof niet dat daar mijn talent ligt:)