zaterdag 15 maart 2008

Flapper Girl
In de winkel merk ik de laatste tijd een trend voor jaren 20 stijl jurken. Omdat deze jurken zeldzaam zijn en erg duur als je ze wel tegenkomt hebben wij ze niet vaak hangen. De “Flapper Girl” is dus weer helemaal terug. Na de eerste wereld oorlog kwam er meer vrijheid voor vrouwen. De korsetten gingen uit en het silhouet van de vrouw werd natuurlijker. De voorheen strak in korset gehesen vrouwen gingen nu over op lossere jurken met lage taille. Coco Chanel was een voorloper in het produceren en dragen van dit model jurk. Het korte haar in de vorm van een bob, de voorkeur voor smalle heupen en platgedrukte borsten werd deze nieuwe wat jongensachtige ‘look’ een hit.
Flapper Girls werden gezien als losbandig. Ze droegen vaak veel make-up, dronken alcohol, rookten, reden in auto’s, gingen veel uit dansen (met name in een jazz-achtige setting) en voelden zich vrij en sterk rondom mannen.
De eerste keer dat de term “flapper” op deze manier werd gebruikt was in de populaire film “The Flapper” uit 1920 met Olive Thomas.
Jammer genoeg zijn er niet veel van deze jurken beschikbaar, maar als je het goed in de gaten houdt komt er nog wel eens één voorbij op Ebay.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee,

Bedankt voor deze informatie! =) Leuk geschreven! Je verdient meer reacties.

x

Fleur zei

bedankt dat is lief:) Ik moet weer eens snel in de pen om weer wat leuke nieuwtjes te schrijven