donderdag 28 mei 2009

Shirley Temple Dolls


Wie kent haar niet Shirley Temple. De kinderster van de jaren 30 met haar schattige rode krullentjes is zij vooral bekend door de films "Little Miss Marker" (1934), Heidi (1937), en The Little Princess (1939).
Grappig genoeg had ik nog nooit gehoord over de Shirley Temple poppen rage die schijnbaar gaande is zonder dat mensen zoals jij en ik daarvan wetenJ
Bij de rage die ontstond rondom de figuur Shirley Temple in de jaren 30 kon de merchandize natuurlijk niet achterblijven. Mensen waren straatarm door de financiele crisis die ze toen de tijd moesten doorstaan maar Shirley Temple bracht verlichting en dus werden deze leuke souverniertjes toch gretig afgenomen.
De orginele pop werd gemaakt van een type hout en na de jaren 50 werden deze van Vinyl gemaakt. Deze versie is natuurlijk makkelijker te verkrijgen onder andere doordat deze langer meegingen.
Of het nou de bedoeling was dat ze er ook op leek is me niet helemaal duidelijk hihi...oh enne je hebt wel iets van $700 nodig om zo'n poppetje aan te schaffen
link

Geen opmerkingen: