donderdag 28 mei 2009

Sears catalogus oh yeah!

De Sears catalogus is zo goed om een beeld te krijgen van de mode van een bepaalde tijd. Je kan gewoon uren bladeren en het is super handig studiemateriaal:)


Sears catalog images, 1937


Sears catalog, women's slips, 1937


Swimsuits for sale in the 1972 Sears catalog


Barbie dolls from the 1964 Sears Christmas catalog


Children's clothing selections from the 1975 Sears Christmas catalog


"Crushable" wigs for sale in the 1972 Sears catalog

Shirley Temple Dolls






Wie kent haar niet Shirley Temple. De kinderster van de jaren 30 met haar schattige rode krullentjes is zij vooral bekend door de films "Little Miss Marker" (1934), Heidi (1937), en The Little Princess (1939).
Grappig genoeg had ik nog nooit gehoord over de Shirley Temple poppen rage die schijnbaar gaande is zonder dat mensen zoals jij en ik daarvan wetenJ
Bij de rage die ontstond rondom de figuur Shirley Temple in de jaren 30 kon de merchandize natuurlijk niet achterblijven. Mensen waren straatarm door de financiele crisis die ze toen de tijd moesten doorstaan maar Shirley Temple bracht verlichting en dus werden deze leuke souverniertjes toch gretig afgenomen.
De orginele pop werd gemaakt van een type hout en na de jaren 50 werden deze van Vinyl gemaakt. Deze versie is natuurlijk makkelijker te verkrijgen onder andere doordat deze langer meegingen.
Of het nou de bedoeling was dat ze er ook op leek is me niet helemaal duidelijk hihi...oh enne je hebt wel iets van $700 nodig om zo'n poppetje aan te schaffen
link

Vintage Make-Up reclames





Bij het Vintage-A-Peel blog vond ik deze mooie 60's of 70's reclames voor Baby Doll girl make-up. Wat een toffe illustraties dat maakt je toch nieuwsgierig naar deze make-up!

vrijdag 22 mei 2009

Fifties store Scheveningen

Ik ga binnenkort een tripje maken naar Scheveningen. Ik vond deze site van Bennies 50's store in Scheveningen. Volgens mij is dit lekker ordinair replica 50's shoppen maar helemaal te gek om een kijkje te nemen en misschien wat leuke souvenirs mee naar huis te nemen. Bijvoorbeeld zo'n super leuk Barbie doosje of een Marilyn servetten houder! Als ik het zo bekijk is het beter dan een dagje Duinrell:)






donderdag 21 mei 2009

Vintage geinspireerde hoedjes van Les Ronds Schapo





check out deze super leuke hoedjes van Les Ronds Schapo

Anna Wintour in 60 Minutes

Anna Wintour (Londen, Engeland, 3 november 1949) is een Britse-Amerikaans redactrice en journaliste en hoofredactrice van de Amerikaanse uitgave van modetijdschrift Vogue. Als de modewereld een koningin had dan zou zij het zijn. Omstreden door haar soms koude, zakelijke imago en haar mogelijkheid om mensen te maken of te breken. Dit interview van afgelopen zondag waarbij ze in de Amerikaanse talkshow 60 minutes een beetje van zichzelf laat zien vond ik zelf erg leuk.

klik hier voor interview

Coco avant Chanel het is bijna zover





Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover Coco Avant Chanel de film met Audrey Tatou over het leven van Coco Chanel komt in de bioscopen op 25 mei. Ik heb al lang niet zo uitgekeken naar een film.

De film gaat over de jonge Coco Chanel en laat zien hoe zij haar emperium van de grond af heeft opgebouwd. Het is nog beter omdat de film in Frans is en met de prachtige Audrey Tatou.

dinsdag 19 mei 2009

Grote opruiming...super prijzen vanaf donderdag!

Lekker niets te doen op Hemelvaartsdag... aanstaande donderdag, vrijdag en zaterdag ruim ik op! Volgende week gaat er een kleine verbouwing plaatsvinden in de winkel en daar heb ik ruimte voor nodig...na deze week zal er nog meer vintage dan ooit te koop zijn bij 100% Polyester op de Zwaanshals!
In de SALE zijn Jurkjes vanaf 5 euro, topjes 3 euro en rokjes ook vanaf 5 euro!!!!!
De SALE is donderdag 12:00 - 17:00, vrijdag en zaterdag van 11:00 - 17:00 en vrijdagavond blijf ik open tot 20:00.
Echt weggeef prijzen dus zorg dat je er op tijd bij bent. De SALE is in de galerie MOOSE naast 100% Polyester, maar zoals de meeste al weten kan je binnendoor doorlopen.
Hopelijk zie ik je deze week in mijn shoppie!

100% Polyester/MOOSE
Zwaanshals 333c
3035 KK Rotterdam
http://www.shopvintage.nl/

donderdag 14 mei 2009

woensdag 13 mei 2009

Abba fashion

Voor elke vintage liefhebbers is ABBA een inspiratie. Hun jaren 70 stijl was so specifiek zo over the top dat het voor altijd in onze herinnering zal blijven. Hoe ze de mannen ook in deze kleding kregen zal voor altijd een raadsel blijven:)
ABBA won in 1974 het Eurovisie Songfestival met het nummer Waterloo. Een jaar later kwamen zij met een tweede hit en de rest is geschiedenis.

dit kan je zomaar weer dragen!

oh ja en folie is ook leuk:)

hoe krijgen ze deze mannen zover?
heel gaaf!zij wow, hij auw...

dinsdag 12 mei 2009

Millie Motts blog





Bij het surfen naar blogs en het zoeken naar leuke posts kwam ik terecht bij Millie Motts. Ze heeft een fantastisch blog waar je heerlijk kan surfen en kijken naar prachtige plaatjes. Genieten dus!

maandag 11 mei 2009

Vintage style tips

Als er iets is wat ik graag zou doen dan is dit een wijntje drinken en Frans praten met Coco Chanel...is spreek helaas geen Frans


Coco Chanel

“How many cares one loses when one decides not to be something but to someone.”


“In order to be irreplaceable one must always be different.”


“Always Take Off the Last Accessory You Put On”


Christian Dior

“My dream is to save women from nature”


“A woman's perfume tells more about her than her handwriting.”



Yves Saint Laurent

“Fashions fade, style is eternal.”


“Over the years I have learned that what is important in a dress is the woman who is wearing it.”


“It pains me physically to see a woman victimized, rendered pathetic, by fashion.”

zondag 10 mei 2009

Geschiedenis van de panty







Hoi allemaal ik ben weer terug van mijn vakantie en weer hard aan de slag! Zo'n vakantie is altijd heerlijk om weer eens lekker op te laden en nieuwe inspiratie op te doen:) Tijdens mijn vakantie bedacht ik me hoe heerlijk het is lekker met blote benen rond te lopen. Daarom dus een stukje over de panty. Tegewoordig heeft iedere vrouw er wel 1 maar waar komt de panty vandaan...

Rond 1914 werd de kous betaalbaar voor bredere lagen van de bevolking. Deze kousen gingen veel langer mee dan een moderne panty. Nieuwe technology maakte het mogelijk kousen geheel rond te breien, zonder naad.

In tegenstelling tot andere lingerie waren kousen seizoen gebonden. Zwarte kousen werden 's-winters gedragen, huidkleurige en witte in de zomer. Speciaal ontworpen kousen bij zorgvuldig gekozen kleding waren ook heel populair naast een varieteit aan standaard kleuren.

De nieuw kousen van kunstzijde waren in 1925 te zien op de Parijse beurs: "Exposition de Arts Decoratifs. Kousen in goud en zilverkleur werden gecombineerd met veren, diamanten en parels. Kousen in huidskleur oogden steeds bloter omdat ze steeds doorschijnender werden.

Een grote vernieuwing waren de nylon kousen die in mei 1940 op de markt kwamen. In 4 dagen tijd werden 4 miljoen paar kousen verkocht. het einde van de twintiger jaren, toen de oude jarretelle gordels weer populair werden en de kousenband verdween.

Helaas voor deze vrouwen was de nylon nodig voor parachutes en de productie van nylon kousen werd stilgezet. Hierdoor moesten vrouwen andere oplossingen zoeken.
'Leg MakeUp' was al verkrijgbaar sinds de jaren1920. Pas tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het een algemeen gebruikt product voor de Amerikaanse vrouw. Omdat de productie van zijden- en nylonkousen stil lag waren veel vrouwen genoodzaakt om hun benen kleur te geven met de 'Leg Silque Liquid Stockings' dat door de Langlors Company uit Boston op de markt gebracht werd. Sommige vrouwen maakte de make up compleet door met een zwarte lijn de naad van de kous te immiteren.

Na de oorlog kwamen de nylon kousen terug, en hoe: Bij Macy’s in New York werden in 6 uur 50.000 paar kousen verkocht. In Pittsburg hebben 40.000 vrouwen een nacht in de regen gewacht om een paar kousen te kunnen kopen. Pas in 1948 was de productie pas weer goed op peil.

Kousen werden onderscheiden door hun garendikte, normaal werd 30 denier gedragen en bij speciale gelegenheden 15 denier, de kristal kousen.

Eind jaren 50 waren de kousen nog niet zo fraai en voordelig geweest. De verbeterde pasvorm maakte het mogelijk rokken tot ver boven de knie te ontwerpen. Verbeterde verf technieken maakten felle kleuren als fuctia en kobalt mogelijk.

De nylonkousen kregen in 1967 een serieuze concurrent met de komst van de panty: kousen met een broekje aan één stuk, die veel vrouwen comfortabeler vonden, zeker sinds de komst van de minirok. Met de ultra korte roklengte van Mary Quant werden de panty’s, plotseling mode. Fabrieken moesten dag en nacht doorwerken om hun machine om te stellen. In die jaren waren vrouwenbenen belangrijk in de mode, speciaal in felle kleuren.
Zwarte naadkousen, (zelfs met diamantjes op de naad) met dunne jarretelgordels kwamen weer terug in de jaren 70.

brontekst