woensdag 14 april 2010

Grace Kelly de legende


Momenteel is er in Londen een tentoonstelling over de fantastische Grace Kelly. De actrice die prinses werd, een Oscar won en helaas op veel te jonge leeftijd overleed.
Grace Patricia Kelly geboren in Philadelphia in 1929 brak op haar tweeëntwintigste door als actrice. Ze speelde in diverse films en won zelfs in 1955 een Oscar voor haar rol in The Country Girl. Op haar zesentwintigste stopte zij met acteren om zich volledig te richten op haar verplichtingen als vrouw van prins Rainier III van Monaco. Met hem kreeg zij drie kinderen: Caroline, Albert en Stephanie.
Het koningshuis van Monaco heeft een bepaalde glamourachtige uitstraling, die je niet veel tegen komt bij de Europese koningshuizen. Dit werd natuurlijk helemaal benadrukt met het huwelijk tussen de prins en een Hollywood ster. Haar prachtige kleding, haar en uitstraling spelen mee met het feit dat ze vandaag de dag nog steeds geëerd wordt. Er is zelfs een tas naar haar genoemd namelijk de ‘Kelly bag’ van Hermès. Ze gebruikte deze tas om haar zwangere buik te verbergen voor de op de continu op de loer liggende paparazzi. De foto’s van haar met deze tas verspreiden zich over de hele wereld (zelfs op de cover van Life magazine) waarna de tas een ware rage werd.
Helaas overleed de prinses op de veel te jonge leeftijd van slechts 52 jaar. Op 13 september 1982, kreeg prinses Gracia een beroerte toen ze met haar Rover 3500 reed op een bergweg reed. Als gevolg hiervan verloor prinses Gracia de controle over het stuur en kreeg een auto-ongeluk. Ze overleed de volgende dag zonder nog bij bewustzijn te zijn geweest. Prinses Gracia ligt begraven in de Kathedraal van Monaco.

2 opmerkingen:

Josephine zei

Heey! Ik wilde even zeggen dat ik dit echt een heel erg leuke blog vind, alles wat ik leuk vind kan ik erop terug vinden!

Bella Fleur zei

merci!