maandag 1 oktober 2007

Hawaii Style


Ik ben zelf gek van Hawaii kleding en natuurlijk vooral Vintage jurken. Omdat ze moeilijk verkrijgbaar zijn en vaak erg duur heb ik zelf geen exemplaar die ik pas, slechts één stuk voor de winkel. Een mooie jaren 50 halterjurk gaat als snel voor $300. In die tijd waren er in Hawaii een aantal belangrijke producenten van deze stoffen en de rest kopieerden eigenlijk een beetje wat zij aan het doen waren. Eén hiervan is Alfred Shaheen. Katherine Robinson van whirlingturban.com creëert prachtige Shaheen reproducties en andere Hawaii style jurken. Ze is echt heel goed en de enige buiten een echt Vintage exemplaar die ik kan aanraden. Er is zelfs een boek uit 1999 Aloha Attire: Hawaiian Dress in the Twentieth Century, die helemaal gaat over dit onderwerp. Shirts voor mannen zijn weer een heel eigen verhaal…dat is een hele eigen post waard…ooit:)

4 opmerkingen:

Amarantha zei

http://www.vintagetrends.com/Vintage/thumbnails.asp?MC=Vintage&CA=Women&SC=Dresses&ST=Hawaiian

Misschien iets om in de gaten te houden?

fleur zei

ja tof alleen wil ik graag die echte oude halters uit de jaren 50 en die zijn duuuuuurrr. Nu heel weinig te krijgen maar http://search.ebay.com/_W0QQsassZtimelessvixen heeft ze af en toe.

fleur zei

ik heb trouwens wel een heel leuk jaren 70 Hawaii jurkje zoiets als je hier kan kopen....ook schattig, maar ik voel me dan zo jong:)

Amarantha zei

Jaa, die ebay shop is super! Ik heb een oogje op die groene russian jas..
En wat is er mis met je jong voelen? :)