woensdag 17 oktober 2007

Tentoonstelling: Vreemde dingen: Surrealisme en design


Ik ben vandaag naar een tentoonstelling geweest in Boymans van Beuningen over het surrealisme. Was echt mooi met name de oude theater en ballet kostuums en de jurken van met name Elsa Schiaparelli zijn super. Er is er 1 die gemaakt is van een mix van katoen en zijde en dat lijkt gewoon een sculptuur...prachtig!

Hier is de info van de tentoonstelling:

29 september 2007 tot en met 13 januari 2008

Museum Boijmans Van Beuningen toont de bizarre en shockerende wereld van het surrealisme voor het eerst in al zijn veelzijdigheid. Geen kunststroming heeft meer invloed gehad op onze cultuur dan het in 1924 door André Breton gelanceerde surrealisme.
Hoe de principieel antimodernistische, op Freud en Marx gebaseerde stroming doorwerkte in mode, theaterontwerpen, architectuur en interieur is nu voor het eerst te zien in deze unieke expositie in Rotterdam, de thuishaven van een uitgelezen collectie surrealisme.

Wereldberoemde schilderijen van Giorgio de Chirico, Salvador Dalí, René Magritte en Max Ernst zetten samen met de meest excentrieke objecten uit de twintigste eeuw de toon. Van het strijkijzer met spijkers van Man Ray, de oorbellen die Yves Tanguy beschilderde voor Peggy Guggenheim, tot Meret Oppenheims Tafel met vogelpoten en de dramatische Skeletjurk van Elsa Schiaparelli. meer info

4 opmerkingen:

Amarantha zei

Ooh, heel gaaf!
Leuk idee om met mijn vriendje naartoe tegaan, die had het vandaag nog over de tentoonstel ruimte van deze plek, dat het samen met Tent(waar ik morgen een modeshow loop) echt geweldige plekken zijn.
Ik heb zelf in het Guggenheim in Venetië al verschillende surrealistische werken mogen bewonderen, die van Max Ernst vind ik ook heel mooi..

fleur zei

ja moet je echt even gaan zien. Modeshow in TENT waar is dat voor dan?

Amarantha zei

Ontwerpers idols :)
http://www.cbk.rotterdam.nl/tentplaza/idols-uk.htm

Amarantha zei

Oh, en ik zag je flyers nogliggen gisteren!