woensdag 11 maart 2009

Vintage winkels in Nederland

Omdat ik bijna wekelijks vragen krijg naar aanleiding van de post over vintage winkelen in Parijs dacht ik dat het tijd was eens naar ons eigen landje te kijken. Ik kwam tot de ontdekking dat ik er niet eens zoveel vanaf wist maar ik zou het leuk vinden als jullie mij kunnen helpen door vintage winkels toe te sturen. Ik ben begonnen met een lijstje van vintage winkels die ik ken. Voel je vrij om aanvullende informatie en/of foto's toe te sturen zodat we de lijst compleet kunnen maken. Wel een paar punten die belangrijk zijn voor deze lijst:

1. de winkel moet echt gespecialiseerd zijn in vintage dus niet een beetje erbij
2. geen tweedehandswinkel maar echt vintage dus spullen van 25 jaar of ouder
3. het moet een fysieke winkel zijn dus geen webwinkel

Omdat ik zelf uit Rotterdam kom ga ik hier beginnen en omdat ik zo lekker bescheiden ben begin ook gewoon lekker met mijn eigen winkeltje:)

ROTTERDAM

100% Polyester, Zwaanshals 333CKleine schattige winkel gespecialiseerd in jaren 50, 60 en 70 kleding, net buiten het centrum van Rotterdam. Ook een webwinkel voor als je niet in de buurt bent.
website

Cheap Fashion, Meent 25
Winkel zit op de Meent in Rotterdam. Was vroeger 'de vintage place to be' nu leuk om tussen te snuffelen maar wel massaal opgezet.

Vidi Vici
, Botersloot 38a


Leuke vintage boutique in Rotterdam. Als je goed zoekt kan je altijd met iets leuks naar huis. Klein opgezet maar daar hou ik persoonlijk wel van.
website

Episode
, Oude Binnenweg 144a, Rotterdam & Berenstraat 1, Waterlooplein, AmsterdamEpisode is massaal opgezet met filialen in Rotterdam, Amsterdam en zelfs Antwerpen. Wel altijd iets leuks te vinden. Eposide is meer voor de liefhebber van jaren 80 kleding en laarsjes en dergelijke.
website

EINDHOVEN


Doortje Originals, Smalle Haven 2/14


Ik ken de meiden van Doortje niet persoonlijk maar ik was blij verast dat ze ook een vintage winkel hebben geopend. Het ziet er allemaal fanastisch uit en ook beschikken ze over een leuke webwinkel voor als je niet in de buurt bent.
website


Hilliebel, Hoogstraat 65,
Nooit zelf geweest maar kijk eens wat een plaatje...fantastisch!
www.hilliebelvintage.nlAMSTERDAM


Zipper, Huidenstraat 7 & Nieuwe Hoogstraat 10
Ik vind Zipper altijd wel een leuke winkel. Wel echt goed zoeken en weinig bijzondere stukken, maar een leuke rommelwinkel.
website

Laura Dolls, Wolvenstraat 6 & 7Oh natuurlijk wat fijn is het...Laura Dolls. Super gaaf in het bijzonder omdat het verdeeld is in twee winkels met 1 met de bijzondere spullen en met name feestjurken en de andere (ertegenover) met gewoon leuke vintage jurkjes en jasjes. Ik weet bijna zeker dat Laura Dolls iemand is met echte passie en kennis van vintage. Het is een feest om een kijkje te nemen!
website

Ree-member
, Reestraat 26, Amsterdam
Geen info over maar zal ik ook dit weekend bezoeken!

Lady Day, Hartenstraat 9, Amsterdam

Mooi vintage winkel, met leuke spullen. Erg opgeruimd voor een vintage winkel.
website

Joosje Vintage, Spuistraat 62

Ook deze winkel ken ik niet maar door het artikel in mijnNL heb ik wel zin om te gaan. Ik ga dat dan ook dit weekend doen en vertel jullie hoe het was.
website

UTRECHT

Giensch,
Voorstraat 31Ik ken deze winkel niet maar ik las een recensie op shopgirl en dat zag er super leuk uit. Meer informatie graag van mensen die er geweest zijn:)

Er moeten veel meer winkels zijn dan hierboven dus laten we voor eens en altijd een complete lijst maken voor ons vintage liefhebbers, zodat we in een handomdraai de leukste vintage winkels bij elkaar hebben. Dit jaar ga ik het mijn missie maken om ze allemaal te bezoeken, maar tot die tijd zijn aanvullingen en tips welkom. Graag aanvullingen, opmerkingen en foto's etc. naar info@shopvintage.nl

10 opmerkingen:

Marmelindela zei

In de kelder van de winkel Very Cherry in Rotterdam kun je ook veel vintage kleding vinden. De jurken die ze verder verkopen van merken als Stop Staring zijn ook gaaf om even naar te kijken. Zit in dezelfde straat als Vidi Vici (http://www.verycherry.nl/). In de Hoogstraat op nummer 28a zit een super winkel, waar ze vooral veel bijzondere vintage meubels verkopen, maar ook mooie bijzondere kleding uit de jaren 40/50 tot 70. Het is niet veel, maar zeker het bezoeken waard. Ze hebben ook leuke brillenframes. (http://www.trocante.nl/). Knetter en Sister Moon zitten beiden op de Nieuwe Binnenweg, en hebben beiden zowel nieuwe, als vintage kleding. Al vind ik het meestal niet de moeite waard om speciaal daarvoor naar die winkels te gaan. De rommelmarktrij op de Rotterdamse markt bij Blaak is ook een goede tip, maar dan moet je wel goed zoeken (dinsdag en zaterdag). Op vrijdag en zaterdag van 12 tot 6 is er een winkel open in de zijstraat van de Nieuwe Binnenweg waar je vintage schoenen kunt kopen. Vintage Footwear Bloemkwekersstraat 92.(http://www.vintagefootwear.nl/)Als ik me nog iets bedenk laat ik het je weten. Erg bedankt trouwens voor de info over hoe je kleding uit bepaalde periodes kunt herkennen, erg interessant. Veel shopplezier.

Prips zei

Giensch is leuk, maar vind het daar wel een beetje prijzig en het aanbod is niet altijd geweldig.

Aan de overkant van Giensch zit Sussies, die is veel leuker en heeft ook veel meer.

Groetjes Priscilla

fleur zei

ja sussies en Very Cherry ga ik toevoegen!

Remo zei

via de volgende site kun je ook veel vintage winkels vinden :

http://www.youropi.com/nl/zoek/vintage+winkel

en overal staan ook nog foto's bij.

embrace zei

In Enschede is er ook een Giensch. Niet altijd wat, maar wel vaak wat nieuws, dus gewoon regelmatig checken...

Anoniem zei

geweldige site dit :D

ben nog niet zo bekent in de vintage wereld maar vind het wel heel leuk. in dordrecht zitten ook paar winkeltjes zoals vintago op de voorstraat noord 163 niet heel groot maar goed, verder heel veel kleine antiqeurs en dergelijken in die straat. niet op maandag gaan dan is het meeste gesloten.

Andrea zei

Net buiten het centrum van Eindhoven is de winkel www.INU4VINTAGE.com
Een leuke vintage winkel, met alleen maar vintage en retro kleding.
Je kunt de winkel vinden op Sophia van Wurtemberglaan.
En je kunt alles vinden op de website en langs gaan de in de winkel. Van kleding tot schoenen en assecoires.
Winkel met het grootste assortiment aan Vintage in Eindhoven!
Een verborgen schat, je moet het zien om het te geloven!

wieteke zei

hoi,
kijk eens op www.vintagespullen.nl

Anoniem zei

Vintage in EINDHOVEN is overrated. En overprized ;). Ze zijn duurder dan gemiddeld in ieder geval.

Anoniem zei

Den Haag heeft ook vintage: www.cutebutwrong.nl
Boekhorststraat 10
Den Haag