dinsdag 9 oktober 2007

Tripje Parijs


Ik ben net terug uit Parijs. Heb inkopen gedaan en ben op de 1 of andere manier in de trein teruggekomen met 45 jurkjes in mijn koffer:) Vrijdag hebben Petra en ik een borreltje in de winkel en dan hang ik ze lekker allemaal in. Waar ben ik gaan winkelen? Vrijdag hebben we lekker de hele dag gehangen op de markt van Saint Ouen bij Clignancourt. Best een heftige buurt als je eruit komt, maar als je dan op de markt aankomt is het een en al vredig. Ik heb lekker gerommeld en gehandeld het was fantastisch. Ik heb hier ook twee vintage zaken gevonden voor de echte liefhebber. Jurkjes van Courrèges, vintage burlesque pakjes, dior, Chanel wow zoveel moois. Maar ook jaren 20 en 30 jurken en hakken. Allemaal veel te duur, maar zo leuk om te bekijken en te voelen.
De zondag ben ik nog naar de markt bij Porte Montreuil geweest. Dit is echt de plek om vroeg te komen en te zoeken uit bergen en bergen kleding. Ik heb zo'n tof hoedje gevonden met een gaasje. Wilde ik al lang hebben, maar wachtte op de juiste:) Ik plaats nog wel wat foto's in aankomende dagen.Ook natuurlijk nog andere vintage winkels bekeken. Er zijn er heel veel vooral in Marais kan je om elke hoek wel een winkeltje vinden en soms met hele goede prijzen. Uitschieters zijn Didier Ludot dit is een specialist op het gebied van vintage en verkoopt veel van grote merken. Verder is Kiliwatch erg leuk. Herken ik zelf veel in omdat ze ook de combinatie doen van creatieve boeken en vintage. Leuke sfeer maar speciale dingen zie je hier niet, maar wel leuke vintage en dat is ook tof! Ik moet je wel waarschuwen de prijzen voor een simpel vintage jurkje liggen hier rond de 50 euro. Ondanks de stomme naam is Come On Eileen in Marais ook leuk. Drie verdiepingen...hoera
Deze post is van een tijdje terug en de lijst die ik heb is een beetje verouderd dus nog even de beste adresjes en 30 oktober ga ik naar Parijs en zal ik controleren en een nieuwe lijst publiceren:
Vintage 32 Rue des Rosiers ma t/m zo 11:00-22:00
Free ‘P’ Star 8, Rue Ste. Croix de-la-Bretonnerie ma t/m za 12:00-23:00 zo 14:00-23:00
Kiliwatch 64 Rue Tiquetonne 01 4221 1737 ma 14:00-19:00 di t/m za 11:00-19:00
Didier Ludot voor de liefhebber van echte collectables: 20-24 galerie de Montpensier
Jardin du Palais royal
75001 Paris
Tel / Fax : 331 42 96 06 56
Open Monday to Saturday - 10:30 am to 7:00 pm
Absoluut de markt Saint Quen bij metrohalte Clignancourt. Even doorlopen totdat je in het oude gedeelte bent van de markt en voorbij alle nieuwe rommel en dan alle straatjes in en uit lopen dus verdwaal hier vooral want dan vind je de leukste winkeltjes!!!

35 opmerkingen:

Unknown zei

Ik ben ook al tijden opzoek naar zo´n hoedje met een gaasje... Ze hebben ook een speciale naam, maar ik kan er even niet op komen. Je hebt een zwarte neem ik aan?
Leuk dat je zo geslaagd uit Paris terug bent gekomen zeg!

Bella Fleur zei

ja was super tof. Ik hou het voor je in de gaten. Ze zijn niet vaak in goede conditie maar als ik een goede zie dan laat ik het weten:)Ik da die naam in het Nederlands eens opzoeken...misschien leuk voor een verhaaltje...

Unknown zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Heyy,, ik ga binnenkort naar parijs, en ik ben echt dol op vintage kleding geworden, dus als je dat lijstje van de leukste winkeltjes naar me zou sturen(miss_mylene_mm@hotmail.com), ben ik je hartstikke dankbaar :) En trouwens ik heb je shopvintagesite al een paar x bezocht, wat grappig dat jij de eigenaresse ervan bent.

Anoniem zei

wat een geweldige site heb je.
dit is voor mij echt een reden om naar parijs te gaan. zou je mij een lijst met leuke adresjes willen sturen. alles is welkom.
gijrath@live.nl
dan hoop ik je snel te kunnen vertellen dat ook ik met tassen vol kleding ben terug gekomen uit parijs.

Anoniem zei

hallo,
heb je voor mij een paar adresjes waar ik echt heen moet in parijs.
gijrath@live.nl
dan wil ik ook proberen om met tassen vol kleding terug te komen.

Bella Fleur zei

hoi ik stuur je de adresjes vanavond! Ik ga ook weer over paar weken, zo leuk:)

Anoniem zei

Hoi!
Ik vertrek over 2 weken naar Parijs en ik ben ook benieuwd naar je lijstje met leukste adressen! Zou je mij dit willen mailen op: carmensegers@hotmail.com?

Alvast bedankt!

Anoniem zei

wow ik wil ook wel met behoorlijk wat vintage terug komen uit het heerlijke parijs...

zou je mij ook een lijstje willen mailen

heidyschulte@gmail.com

groetjes heidy
ps al weer plannen voor een volgende trip?

edcloedt zei

helaba! Ik ga in April eindelijk ook eens naar parijs, ondertussen was ik nu al op zoek naar vintage-adresjes, en ja ook ik ben heel geïnteresseerd in je lijstje met adressen hoor! Ik zou het heel leuk vinden moest je het mij eens doormailen naar ellen.decloedt@hotmail.com, bedankt alvast!

Anoniem zei

Helaba!

Ik ga in april eindelijk ook eens naar Parijs, hoera! Ik was al wat aan het zoeken naar leuke vintage-adresjes, ben natuurlijk ook enorm geïnteresseerd in jouw lijstje met leuke adresjes! Het zou fijn zijn moest je het eens willen doorsturen, dat kan op ellen.decloedt@hotmail.Com,

Groetjes, Ellen

Anoniem zei

hoi ! ik kwam op je weblog via google :) ik ga woensdag ook naar parijs dus als je mij dat lijstje zou willen mailen zou dat geweldig zijn !
cloe.petit@hotmail.com
groetjes :)

Anoniem zei

Wow, gaaf zeg! Ik was op google aan het zoeken naar vintage tips in Parijs, en toen kwam ik op deze site. Ga over een aantal maandjes ook naar Parijs.
Zou je het lijstje met tips ook naar mij kunnen mailen? -> ikbenhelemaalindewolken@hotmail.com
Alvast super bedankt!

Anoniem zei

Hee ik ga met een vriendin na ons examen een weekje naar Parijs! Zou je mij ook een lijst met adressen willen sturen? Mijn mail adres is lindy_beukema@hotmail.com

Anoniem zei

Hoii,
Ik ga over een weekje naar parijs en zol heel graag wat leuke vintagewinkeltjes bezoeken, zou jij met eventueel dat lijste kunnen doorsturen (charlotte_luykx@hotmail.com)?
Alvast bedankt!!

Charlotte Luykx

Lisa zei

Hoi!
Ik ga over twee weekjes naar Parijs en ik zou het heel fijn vinden als je een lijstje naar me zou kunnen mailen met leuke vintage winkeltjes/markten. (lisa_de_leeuw@hotmail.com)
Alvast heel erg bedankt!
Liefs

Lisa zei

Hoi, ik ga over twee weken ook naar Parijs, zou je naar mij ook dat lijstje kunnen mailen? (lisa_de_leeuw@hotmail.com)
Ik hoop dat ik met heel veel vintage terugkom uit Parijs!
Alvast heel erg bedankt.

Anoniem zei

wow, te gek. ik ga over een maandje ook naar parijs , dus zou je het lijstje ook naar mij willen mailen? alvast bedankt!
josefienwitzke@home.nl

Anoniem zei

Hoi.. Wij gaan in me meivakantie ook naar parijs we zitten in de wijk la marais. Zou je mij de leukste adresjes kunnen sturen van de vintage winkeltjes?
Alvast bedankt!
Mijn adres is; tussendoortje1994@hotmail.com

Marieke zei

heeyy ik ga een dagje met school naar parijs, zou je me je lijstje willen sturen?
mariekemeesters1@hotmail.com

wat zou je me aanraden?

Anoniem zei

ik ga met school op werkweek naar parijs en ben gek op vintage, dus ik typte he in bij google en toen vond ik dit. =D

zou jij mij alsjeblieft ook het lijstje met adresjes willen sturen?
(xxinkie_pinkiexx@hotmail.com)

xoxo

Unknown zei

Hoi! Zou je mij je lijstje ook willen mailen, alsjeblieft? Ik ga zondag last minute naar Parijs!
Alvast dank!

rosamathijssen@hotmail.com

edith beurskens zei

Hey, zou je mij die lijst met shops willen sturen?? :) ik ga over een weekje naar parijs!!

thx! xx Edith

e-beurskens@hotmail.com

Unknown zei

Hai

ik ga volgende week richting Paris en ben zeer geinteresseerd in je lijstje met vintage shops en waar te vinden.

Heb je misschien een lijstje voor mij?

Alvast bedankt.

vr gr elisa (elisafennema@hotmail.com)

Anoniem zei

Hey!
Ben al heel blij met je tips op de site. Ik ga binnekort ook naar Parijs. Zou het erg tof van je vinden als je mij een lijst met adresjes kan doorsturen. (mandola@live.nl)
Kun je me ook zeggen hoe die wijk Marais met de metro te bereiken is?
Alvast bedankt!

Anoniem zei

Hi, ik ga a.s maandag naar parijs. Ik zou ook dolgraag met tassen vol vintage jurkjes terug willen komen. Ik ga maar voor 3 daagjes dus hoop dat ik slaag. Zou je mij ook een lijstje met DE adresjes willen sturen? :) Alvast heel erg bedankt!!

P.s mn emailadres is soulchild_s@hotmail.com

Anoniem zei

Beste Fleur,

Ik en mijn vriend gaan trouwen eind oktober in de Parijs jaren 30 sfeer. Nu ben ik op dat moment in week 36 van mijn zwangerschap. Volgend weekend ben ik in Parijs voor een jurk uit te zoeken, zou jij voor mij een paar tips uit de doeken willen doen voor een gave vintage trouwjurk die ook voor een hoogzwangere nog staat? Alvast dank, groet van Nynke, mijn e-mailadres is nynkeschaaf@mac.com

Astrid zei

hoihoi!
ik ga 17 oktober een week naar parijs, maar ik weet ook al die vintage winkels niet, dus als je mij ook een lijst zou willen sturen heel graag!
heel erg bedankt alvast! mijn mail is
astridz91@homail.com

groetjes astrid!

Anoniem zei

hoihoi
wil je mij misschien ook een lijstje sturen met alle vintagemarktjes en winkeltjes?
mijn email is
astridz91@hotmail.com

alvast bedankt!

Anoniem zei

Hallo ik ga volgende week naar Parijs. Ik zou graag het lijstje met winkels en markten willen hebben.zou je die willen mailen??bedankt jopie60@gmail.com

Annebet zei

Hi Fleur,
Wauw, wat een reacties he, op je lijstje van vintage winkels in Parijs.
Ik vertrek as zaterdag... Dus, wil je bij deze ook vragen of je je lijstje alsjeblieft naar mij zou willen sturen! (annebetvh@gmail.com)
Merci Bien!

Annebet zei

Hallo Fleur,
As zaterdag ga ik naar Parijs en ook ik wil vragen of je mij alsjeblieft je lijstje met vintage winkels/markten wil sturen. Ik weet er wel een aantal, maar wie weet heb jij nog wat leuke tips!
Merci Bien!

Anoniem zei

heey,
ik heb een vader die sinds een paar maanden in parijs woont, ik zou graag willen weten in welke wijk de meest vintage winkeltjes zijn.

Anoniem zei

Hoi!

Kan je me je vernieuwste lijstje ook eens sturen? Hm, dat zou echt geweldig zijn! ik vertrek over 2 weken al & ik kan niet wachten om in Parijs rond te dwartelen. Alvast bedankt!


( _maurane@live.Be )

Anoniem zei

Ik ga vrijdag een lang weekend naar Parijs en ik zou ook heel graag die lijst met vintage shops willen ontvangen. Wie kan mij helpen?

kassakorting@hotmail.com

:) Dank je.