zondag 26 oktober 2008

Tribute to Sophia Loren

nog steeds even prachtig!


soms is zelfs voor Sophia de concurrentie TE GROOT:)


Sophia Loren, geboren als Sofia Villani Scicolone (Rome, 20 september 1934) is een Italiaans actrice. Ze groeide op in Pozzuoli in de buurt van Napels.
Op 14-jarige leeftijd won ze een prijs in een schoonheidswedstrijd. Een paar jaar later werd ze bij nog zo'n wedstrijd opgemerkt door filmproducer Carlo Ponti, die haar een screentest liet doen. In 1954 speelde ze haar eerste filmrol in de film L'Oro di Napoli van Vittorio de Sica. In 1957 speelde ze in haar eerste Engelstalige film The Pride and The Passion samen met Cary Grant en Frank Sinatra.
Ze is zo prachtig en nog steeds nu ze ouder is blijft ze fantastisch mooi en gracieus…dus een kleine ‘tribute’ aan deze ster!
Wat waarschijnlijk mijn favoriete film van haar is, is een film met Marcello Mastoianni ‘Una giornata particolare’ (Een bijzondere dag) is een Italiaanse speelfilm uit 1977 onder regie van Ettore Scola en geproduceerd door Carlo Ponti. Achtergrond van de film is het bezoek dat Adolf Hitler in mei 1939 brengt aan zijn Italiaanse bondgenoot Benito Mussolini. Aan het begin van de film worden documentaire beelden getoond van de aankomst per trein van Hitler op 7 mei, de film zelf speelt op 8 mei 1939, dag van een grote parade. Het toont het verhaal van een huisvrouw en homoseksuele man die op deze dag elkaar nodig hebben. Ze zijn hierin beide zo kwetsbaar en daardoor zo mooi, een prachtige film.
Een ander super film van haar (met dezelfde cast) is Matrimonio all'italiana (Nederlands: Huwelijk op zijn Italiaans). Hiervan een stukje van een striptease van de prachtige Sophia. Hoe grappig is Marcello op dat bed hihi…

Geen opmerkingen: