donderdag 18 december 2008

Emma Domb


De drukke decembermaand heeft me volledig in zijn greep en tussen de bedrijven door moet je dan ook nog eens op zoek naar die perfecte christmas dress. That is, if you like to make an entrance...
Zo kwam ik een aantal yummie vintage creaties van Emma Domb tegen die zich daar uitstekend voor laten lenen. Deze Californische designer specialiseerde zich van 1939 tot 1970 in het ontwerpen van galajurken, prom dresses en bruidsjurken. Het bedrijf werd vanuit een hoofdvestiging in San Francisco gerund door Emma Domb en Lorraine Domb Steinberg. Vele van deze jurken zijn momenteel verzamelobjecten voor de puristen onder de vintage lovers. En dat is heel begrijpelijk als je de luxe en professionele ontwerpen goed bekijkt. De prijzen variëren nogal, maar de meest kostbare (en uiteraard mooiste) stukken komen voornamelijk uit de jaren 50 en kosten soms meer dan 350 euro.
S.J. Parker in een authentieke Emma Domb (Sex & The City)


Naar mooie (en vooral betaalbare) vintage avondjurken, heb ik niet lang hoeven zoeken. In het online winkeltje van Fleur prijken momenteel deze super chique jurkjes, die voortdurend naar me lonken. Ik kan alleen niet kiezen... Aaargh, the agony!!

1 opmerking:

fleur zei

oh wat is dat sailor jurkje tof op je site...aaah I love it! Leuke post Chanel en welkom terug hihi