vrijdag 18 april 2008

Jayne Mansfield is fabulous!
Op 31 oktober 1957 verrichtte filmdiva Jayne Mansfield tijdens haar bezoek aan Nederland, de aftrap van de wedstrijd Sparta - D.O.S. in Rotterdam.
Foto Spaarnestad Fotoarchief, Haarlem

Het begin van deze scene (zie filmpje boven) van de legendarisch filmster Jayne Mansfield is 1 van mijn favoriete filmmomenten van die periode. Jayne was een fantastische super vrouwelijke pin-up. Leuke weetjes zijn dat Jayne in 1957 Nederland bezocht waar ze de aftrap deed van een wedstrijd in het Sparta stadion. Ook kreeg zij in 1966 een relatie met de Nederlandse schrijvers Jan Cremer

Met eigen ogen kon ik constateren dat er van de roemruchte borstomvang van Miss Mansfield geen centimeter gelogen was, want haar gemoed stak royaal over de punten van haar schoeisel heen, terwijl de mode dat jaar juist héle puntige schoenen dicteerde! Nadat de star, enigszins belemmerd door haar ultra-nauwe kokerrok, op kokette wijze de bal aan het rollen had gebracht en het veld had verlaten, zag zij Sparta na een kwartier weliswaar door Bosselaar met een klimmend schot de leiding nemen, maar vervolgens een ontketend dos, met een waarlijk briljánte Tony van der Linden, die Terlouw alle hoeken van het veld liet zien, maar liefst met 7-1 zegevieren.
(Jules Deelder in Voetbal International, nr. 51/52, jrg. 1982)

Geen opmerkingen: